Uvod u španski jezik


          Španski ili kastiljanski jezik (la lengua española o castellana) spada u grupu romanskih jezika, koji su nastali raslojavanjem latinskog počevši od III veka naše ere. Zvanični je jezik u preko 20 zemalja na 3 kontinenta, kao i mnogih međunarodnih institucija, od kojih su najznačajnije Ujedinjene nacije. 400 miliona ljudi ga govori kao maternji jezik, a još 100 miliona širom sveta kao strani jezik. Po broju onih koji ga uče nalazi se na drugom mestu na svetu, odmah iza engleskog, a na internetu je 3. jezik po broju korisnika. Pridružite nam se i budite i vi osoba koja govori španski.


  Tamno crvena boja označava države u kojima je španski zvaničan jezik. Jarko crvenom su označene zemlje u kojima ima preko milion, a rozom bojom zemlje sa preko 20 hiljada govornika španskog jezika.
         
    Za više informacija posetite wikipedia.org

No comments:

Post a Comment

Ne propustite nove objave

Javite se

Ukoliko imate sopstveni blog, slobodnog vremena i volje da se oprobate u pisanju postova na različite teme ili predlog za bilo koju drugu vrstu saradnje, kontaktirajte nas putem kontakt forme na blogu ili direktno na mejl kontakt@spanskizapocetnike.com.

Kontakt

Name

Email *

Message *