O blogu

banner image
banner image

Česta pitanja1.Kako funkcionišu časovi preko skajpa?

Učenje putem skajpa je na našim prostorima još uvek nepoznanica dok profesori na zapadu godinama koriste ovaj metod. Sam način komunikacije je veoma jednostavan: vi dodate profesora na skajp i klasičnim pozivom uspostavite vezu. Za čas nije neophodna kamera, jer je cilj da se gleda u materijal koji je profesor pripremio za vas. To se postiže opcijom "Share screen", koja postoji u samom skajpu. Kada profesor sa vama podeli ekran, vi gledate zajedno u isti materijal, kao što biste gledali na tablu da ste u učionici. Dakle, za ovu vrstu časova nije potrebno ništa drugo osim dobre internet konekcije, samog skajpa i slušalica sa mikrofonom.


2.Koje kurseve držite?

Mi se ne držimo određenih knjiga, niti učenika vremenski ograničavamo, te u tom smislu ne držimo klasične kurseve. Budući da su naši časovi putem skajpa isključivo individualni, nastava se prilagođava nivou znanja i ciljevima svakog polaznika. Profesori kombinuju materijal iz mnoštva didaktičkih sredstava koja su nam dostupna u Institutu Servantes, kao i iz brojnih stručnih izvora sa interneta. Koliko vremena će se obrađivati određena tema, zavisi isključivo od sposobnosti konkretnog učenika da je savlada.


3.Zašto mislite da je ovaj princip rada bolji od klasičnog kursa?

Iskustvo koje smo stekli radeći u privatnim školama stranih jezika nam je to potvrdilo. Tamo vam obično kažu da kurs traje 4 meseca i šta ćete sve za to vreme obraditi, ali vam ne kažu kakva su njihova prava iskustva sa tim, odnosno da većina ljudi ne usvoji i ne progovori za to vreme ni polovinu onoga što se prešlo...


4.Kada mogu da imam časove?

Polaznik u dogovoru sa profesorom bira termin kao i tempo kojim se radi.


5.Kako funkcioniše plaćanje?

Plaćanje se vrši putem računa, unapred. Kada profesor ustanovi da je novac primljen na račun, može da se pristupi času. Polaznik sam bira koliko časova želi da uplati prvi put, kao i dalji tempo plaćanja. Učenik, takođe, sam odlučuje kada mu naše usluge više nisu potrebne.
Napomena: jednom uplaćeni novac ne vraćamo.Česta pitanja Česta pitanja Reviewed by Unknown on 7:25 PM Rating: 5
Powered by Blogger.