O blogu

banner image
banner image

Gradovi u kojima umine bol



Lugares donde se calma el dolor

Žanr:


Esejistika
Izdavač:
Arhipelag
Godina izdavanja:
2012
Broj strana:
142


Ova knjiga predstavlja fikcijske memoare velikog savremenog španskog pisca, Sesara Antonia Moline (César Antonio Molina), u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja intelektualna avantura pisca koji hrli u susret obližnjim i dalekim, poznatim i sasvim nepoznatim gradovima i kulturama, jezicima i sudbinama.



Knjiga pisana kao plod piščevih putovanja, stvarnih i književno-istorijskih, i njegovih vezanosti za gradove iz različitih krajeva sveta i za pisce koji su obeležili i utemeljili simboličke slike tih gradova. Pozilipo i Napulj, Ulica San Nikolo u Trstu, Potsdamer Štrase u Berlinu, kafe Stray dog u Sankt Petersburgu, Šela i Rabat, Drina i Višegrad, Beograd sa košavom, Palata Trinidad u Madridu, Groblje na Monmartru u Parizu, Kule Tišine u Bombaju, mrtvi gradovi u Siriji, samo su neki od gradova koji su privukli pažnju ovog putnika otvorenih očiju.

Ovo izdanje knjige Sesara Antonija Moline Gradovi u kojima umine bol posebno je pripremljeno za srpske čitaoce i, kao takvo, ono je jedinstveno u svetu, jer u ovom obliku nije objavljeno ni na španskom jeziku.

Na ovom linku možete pročitati šta je autor ove knjige rekao o njoj i drugim temama u intervjuu za naš list Večernje novosti.

Izvor: delfi.rs
Gradovi u kojima umine bol Gradovi u kojima umine bol Reviewed by Unknown on 6:59 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.