O blogu

banner image
banner image

Emilijo Di Tata Rojtberg


Emilio Di Tata Roitberg
        Emilijo Di Tata Rojtberg je argentinski pisac rođen u Buenos Ajresu. Jedno vreme je živeo u Madridu, a od 1986. do danas stvara u mestu Bariloće (Bariloche) u Patagoniji. Pored pisanja isprobao se u različitim poslovima (pekara, zidara, vozača), koji su mu kasnije poslužili kao materijal za knjige. Objavljivao je u domaćim i stranim antologijama, kao i u najpoznatijim argentinskim novinama La Nasion (La Nación) i Klarin (Clarín). Autor je dva detektivska romana, romantične komedije Klaudija (Claudia, 2011) i zbirke priča Licemer (Mosquita Muerta, 2008).  
        Medved (El Oso) je roman objavljen 2007. Glavni junak Andres se vraća u stari kraj i ubrzo se suočava sa mafijaškim ambijentom u koji je upleten njegov drug Huansito. Sa druge strane, njegov brat Roberto će se potruditi da ga drži na pravom putu. Ovaj kratak roman hvaljen je kako od strane čitalaca tako i kritike. Do sada je doživeo četiri izdanja, a skoro je preveden i na engleski jezik. Zbog velike popularnosti kod mladih uvršten je u lektiru za srednje škole u Argentini. Nastavak ovog romana objavljen je 2010. pod nazivom Medved u Vilja la Angosturi (El Oso en Villa la Angostura) u kojem se nastavljaju Andresove pustolovine, budući da on postaje begunac.

         U slobodno vreme Emilijo se bavi kreiranjem humorističnog animiranog kursa španskog jezika pod nazivom Zdravo, Karlitos (Hola, Carlitos), koji je trenutno titlovan na engleski, nemački, francuski i srpski.

Kliknite na sliku da pogledate lekciju

Za više informacija posetite: emilio-ditata-roitberg.blogspot.com
                                  youtube.com/channel/emilio-ditata-roitberg
Emilijo Di Tata Rojtberg Emilijo Di Tata Rojtberg Reviewed by Unknown on 8:25 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.